28.11.08

Giant Sand - Provisions

Disc del mes, novembre 2008

Diuen que Giant Sand és un grup infravalorat. Qui ho diu deu tenir raó. Jo amb prou feines havia sentit o llegit el nom del grup en alguna banda, i para de comptar. I això que porten 23 anys tocant! No havia escoltat mai cap disc del grup. Potser alguna cançó en algun recopilatori. Vés a saber. Tampoc recordo què em va portar a escoltar Provisions. Però ha estat una agradable sorpresa.
Provisions deu ser un bon disc. Quan l'escolto, a més de disfrutar-lo, em fa pensar en molta música que m'agrada. "Stranded Pearl", la primera cançó del disc i una de les meves preferides, que compta amb la col·laboració d'Isobell Campbell, em recorda Nancy Sinatra i Lee Hazlewood. El so de "Can Do" em fa pensar en Jon Spencer. Howe Gelb sembla, per moments, Lou Reed quan canta la meravellosa "Out There". I l'esperit de Tom Waits sobrevola la segona part del disc i es fa especialment patent en cançons com "Muck Machine" o "Increment Of Love". Aquí teniu el vídeo d'aquesta última, en una versió en directe, sembla que a la televisió.



16.11.08

The Death Set, "Around The World"

En Junior Serrandez em va recomanar el disc de The Death Set, i així vaig conèixer aquesta cançó i aquest divertit videoclip, que per moments sembla un homenatge a Jim Henson.