27.4.10

The Soft Pack, "The Soft Pack"

Disc del mes, abril 2010

Primer es deien The Muslims i l'any passat van publicar un EP (Muslims EP) de... deu cançons!!! Cansats de la polèmica generada pel nom del grup ("els musulmans") el van canviar per The Soft Pack, i acaben de publicar el disc que ara us presento, que en aquest cas no consideren un EP sinó un àlbum, tot i que també té deu cançons i la mateixa durada que l'anterior. Curiosos, aquests californians...

The Soft Pack és un disc realment excitant. El dec haver escoltat quinze o vint vegades aquestes últimes setmanes i encara sento una mena de pessigolleig quan sonen "C'Mon", "Down On Loving" o "Answer To Yourself". Cançons amb un so cru i directe, que ara em transporten al primer disc dels Pavement, ara al "Roadrunner" dels Modern Lovers, ara als Monks i altres glòries del garage-punk dels seixanta. És a dir, la vella i efectiva fórmula de "guitarra + baix + bateria + veu = rock-and-roll" (amb l'excepció de l'aparició puntual d'un teclat a "Move Along").

Una bona manera d'apropar-se al disc és a través d'aquests dos videoclips, en gloriós blanc i negre. El primer correspon a "C'Mon", la cançó que obre el disc, i el segon, especialment divertit, a "Answer To Yourself":




I no em puc estar, per acabar, de recomanar-vos aquest altre vídeo d'una versió acústica, gravada a la platja, de "Down On Loving":