2.10.10

Eels, "Tomorrow Morning"

Disc del mes, setembre 2010

Ja tenim aquí un altre disc de la banda de Mr. E, l'home de "Novocaine For The Soul", l'home de "I Like Birds" (cançó que es va popularitzar gràcies a un anunci del centre comercial La Maquinista), l'home que ha publicat recentment l'aclamat llibre (que encara tinc pendent de llegir) Cosas que los nietos deberían saber.

Aquest disc tanca la trilogia que començava amb Hombre Lobo (2009) i continuava amb End Times (2010). Segons explica E en una entrevista a Ruta 66 (núm. 274, setembre del 2010), "Hombre Lobo seria desig, End Times és pèrdua i Tomorrow Morning és renovació". En la mateixa entrevista diu que "d'una banda volia un àlbum càlid i ple d'amor a tothom, i de l'altra volia utilitzar molta electrònica. I vaig pensar, ¿què passaria si combino les dues idees, i creo una obra càlida que sigui una celebració de les coses que més m'agraden a la vida i ho faig amb molta electrònica?"

Tomorrow Morning combina peces intimistes i minimalistes, en què prescindeix de les caixes de ritmes ("I Like The Way This Is Going" o "The Morning"), amb un parell d'instrumentals, amb moments amb nervi ("Baby Loves Me", "The Man" o "Looking Up") i amb delicatessen com "Oh So Lovely", "Mystery Of Life" o, sobretot, la grandíssima "Spectacular Girl".

I no em puc estar de recomanar-vos l'edició limitada del disc, que inclou un segon CD amb quatre cançons que no són en absolut material de rebuig. De fet, "Let's Ruin Julie's Birthday" és la meva cançó predilecta del nou treball d'Eels; després de "Spectacular Girl", és clar.

Us deixo, per acabar, un parell de videoclips.
 




2 comentaris:

Jordi Cruasan ha dit...

has llegit el llibre? no es la cosa més <3 que has llegit mai?

Jordi Cruasan ha dit...

<3 = un cor