16.10.13

Barrence Whitfield And The Savages al Sidecar



Barrence Whitfield viu una segona joventut. Des que fa tres anys es va tornar a reunir amb The Savages, ha publicat dos discos demolidors. Savage Kings (2011), editat per Munster Records, va ser disc del mes de L'Home Cactus. I Dig Thy Savage Soul (2013) no es queda curt!

En Barrence i companyia van presentar aquest nou àlbum ahir a la nit a la sala Sidecar de Barcelona. Davant d'un públic amb moltes ganes de bon rock'n'roll, van deixar-se la pell en una intensa hora i mitja de concert. Val a dir que Whitfield està magníficament acompanyat per The Savages: el guitarrista Peter Greenberg (DMZ, The Lyres) és tota una icona dins l'escena del rock de garatge, i s'ha encarregat de produir els dos discos; el baixista Phil Lenker també havia militat a The Lyres, i amb el seu company Greenberg ha escrit unes quantes cançons per a Dig Thy Savage Soul; el bateria Andy Jody és pura energia; pel que fa al saxofonista, Tom Quartulli, només cal veure'l a la fotografia de la contraportada del nou disc!

Barrence Whitfield And The Savages ens van donar, des de l'escenari del Sidecar, una lliçó magistral de rock de garatge, rhythm & blues, soul i rock'n'roll, basada en les cançons dels dos últims discos ("The Corner Man", "Oscar Levant", "I'm Sad About It", "Blackjack", "Just Moved In", "You Told A Lie"...), algun clàssic de la primera etapa de la banda ("Big Bop Bip", "Walking With Barrence", "Ship Sailed At Six", "Big Mamou") i unes memorables versions de "Ramblin' Rose" (MC5) i "Have Love Will Travel" (Richard Berry). Quin tros de concert!